VODNIK PO VELIKOSTI

Pasje ovratnice – Vodnik po velikosti

Nakup pasje ovratnice, ki se popolnoma prilega, je lahko včasih kar stresno. S toliko možnostmi, barvami, oblikami in materiali je treba sprejeti toliko odločitev! Ne glede na to, ali se odločate med pasjo ovratnico K9 z originalnim zaklepom Cobra ali klasično pasjo ovratnico z zaponko, je najpomembnejša odločitev pri nakupu nove ovratnice VELIKOST.

Ne glede na to, kako trendi ali ljubka je lahko ovratnica, je lahko zelo nevarno, če ni prave velikosti. Ovratnica, ki je preveč ohlapna, bo vašemu psu omogočila, da se izvije in se sname s povodca. Pretesne ovratnice so lahko neudobne ali v skrajnih primerih celo prekinejo dihalne poti. Ne pozabite pogosto preverjati pasje ovratnice, če se dobro prilega ali ne, saj se lahko sčasoma izgubi.

Naše ovratnice temeljijo na dejanski velikosti vratu, ne na dolžini ovratnice. Ko izbirate velikost ovratnice, izmerite obseg vratu s šiviljskim merilnim trakom. Če ga nimate, uporabite vrvico in jo nato izmerite z ravnilom. Pri merjenju ne puščajte dveh prstov vmes, ampak izmerite natančen obseg vratu.

Ko izmerite obseg vratu svojega psa, izberite velikost ovratnice, ki ustreza sredini. Primer: če ste izmerili obseg vratu 49 cm, izberite velikost XL: 45-55 cm. Če še vedno niste prepričani pri izbiri velikosti, nas pokličite ali kontaktirajte in našli bomo pravo velikost za vašega psa


Naročate ovratnico K9?

Ko naročate ovratnico K9, pri izbiri ustrezne velikosti upoštevajte naslednje smernice. Pomembno je omeniti, da so ovratnice K9 nastavljive, zaradi česar so vsestranske in primerne za pse različnih velikosti.

Če ovratnica nima dodatka (vezenja imena ali dodatnega ročaja), je ovratnica nastavljiva za skoraj 20 cm ali v primeru večjih ovratnic tudi več kot 20 cm. Torej, tudi če ima vaš pes obseg vratu 40 cm in izberete XL ovratnico (45-55 cm), bo v redu. Takšna ovratnica dejansko spremlja psa od mladiča (6 mesecev) pa vse do odraslosti.

Če pa ima ovratnica dodatno vezenje z imenom ali dodaten ročaj, potem ta regulacija ovratnice ni tako fleksibilna in je dejansko nastavljiva za 10 cm. V takšnih primerih je pomembno, da natančno izmerite obseg vratu vašega psa, da zagotovite popolno prileganje.

Pri izbiri velikosti ovratnice vedno poskusite izbrati možnost srednje velikosti. To omogoča večjo prilagodljivost v primeru nihanj teže ali hitre rasti.

Naše ovratnice K9 so na voljo v treh različnih širinah: 2,5 cm, 4 cm in 5 cm. Širina 4 cm je primerna za srednje ali velike pasme, saj nudi uravnoteženo in udobno prileganje. Širša opcija 5 cm je priporočljiva za velike pasme ali tiste, ki iščejo bolj robusten videz. In najnovejša pridobitev je ožja 25 mm (2,5 cm) ovratnica K9, zasnovana posebej za manjše pse. Vse K9 ovratnice imajo originalno zaponko cobra, ki zagotavlja vzdržljivost in varnost.


Naročate KLASIČNO ovratnico?

Klasične ovratnice so preproste, a elegantne, povečujejo ali zmanjšujejo pa se glede na luknje. Vsaka ovratnica ima pet lukenj, med katerimi je razlika 2,5 cm. Torej je skupno 10 cm razlike v velikosti.

Ko izbirate klasično ovratnico, vedno izberite velikost, pri kateri vaša izmerjena velikost pade v sredinsko luknjo. To bo zagotovilo popolno prileganje in maksimalno prilagodljivost.

Pri izbiri klasične ovratnice za vašega psa so natančne mere izjemnega pomena za zagotovitev dobrega počutja in udobja vašega psa. Prevelika ovratnica predstavlja potencialno varnostno tveganje, saj lahko zlahka zdrsne z glave vašega psa. Po drugi strani pa je lahko preozka ovratnica za vašega psa neudobna in celo škodljiva. Povzroči lahko nelagodje, draženje kože ali celo poškodbo.

Zato bodite pri merjenju vratu svojega psa natančni. Še enkrat preverite mere, da se izognete morebitnim napakam, ki bi lahko privedle do neprimerne ovratnice.

Tudi klasične ovratnica so na voljo v 3 širinah – 3 cm, 4 cm in 5 cm.


Izbira prave velikosti ovratnice za vašega psa je ključnega pomena za njegovo udobje, varnost in splošno dobro počutje. Z upoštevanjem smernic v tem vodniku po velikosti lahko lastniki psov sprejemajo premišljene odločitve in najdejo popolno opremo za svojega najboljšega prijatelja. Vedno ne pozabite natančno izmeriti obsega vratu svojega psa in izberite možnost srednje velikosti za ovratnice K9 in sredinsko luknjo za klasične ovratnice. Z ovratnico prave velikosti lahko zagotovite, da bo vaš prijatelj varen, zaščiten in eleganten!