BLOG

Kako se igrati s svojim psom kot profesionalec!

Pozdravljeni, ljubitelji psov! Pogovorimo se o tem, kako se igrati s svojim psom na način, ki je dober za njihovo dobro počutje.

Igranje s svojim psom je izjemno pomembno, da ostanejo srečni in zdravi. Ne gre samo za porabo energije (čeprav je to vsekakor prednost), je tudi odličen način za spodbujanje njihovih umov in krepitev njihovih socialnih veščin. Poleg tega je preprosto zabavno!

Toda počakajte, preden začnete metati žogo ali mahati z igračo pred obraz svojega psa, morate imeti v mislih nekaj stvari. Tukaj je nekaj nasvetov za igranje s vašim psom na način, ki je varen in koristen za vse :

1. Izogibajte se pretirani stimulaciji in tekmovalnosti. Seveda, igranje iger s svojim psom je navdušeno, vendar ne želite, da bi bilo preveč intenzivno. Izogibajte se draženju svojega psa ali vključevanju v igre, ki bi lahko vodile do nevarnega vedenja, kot je skakanje na ljudi ali grabljenje stvari iz njihovih rok.

2. Ne uporabljajte svojega telesa kot igrače. Ta se morda zdi očiten, vendar ga je vredno omeniti. Boriti se s svojim psom ali se sami obnašati kot pes se morda zdi ljubko, vendar lahko dejansko spodbudi negativno vedenje, kot sta grizenje in lajanje. Držite se uporabe dejanskih igrač (kot so igrače za žvečenje ali žoge) za igro s svojim kužkom.

3. Uporabite svoj glas in držo. Vaš ton glasu in govorica telesa lahko močno vplivata na to, kako se vaš pes odziva na vas med igro. Uporabite globok ton glasu in pokončno zahtevajte spoštovanje. In če vam vaš kužek poskuša nekaj iztrgati, ne podlezite skušnjavi, da bi se igrali stran – namesto tega mirno držite predmet in recite “ne” na odločen, odločen način.

4. Sami določite pravila. Vi ste tisti, ki ste odgovorni za igranje, zato ne dovolite, da vaš pes narekuje, kako bodo stvari potekale. V svoje igre vključite ukaze, kot sta “sedi” in “ostani”, da okrepite dobro vedenje. In vedno si zapomni – nagrada za dobro igranje je, da igraš še naprej!

Igranje s psom je lahko odličen način za povezovanje in zabavo. Samo ne pozabite upoštevati teh nasvetov in zagotovo se boste imeli noro dobro. Zdaj potrebujete le najboljše pasje igrače, ki so narejene za IGRO.